IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Демерджиев за Шенген: ЕС сам си нанесе шамар, Европа унизи себе си

Кандидадът на ГЕРБ за премиер търси вътрешен министър в редиците на МВР, смята служебният министър

10:07 | 11.12.22 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Иван Демерджиев
Снимка: Иван Демерджиев

Европейският съюз (ЕС) сякаш сам си нанесе удар - Европа унизи себе си и показа, че не е способна да прилага собствените си правила. Такова мнение израиз в ефира на Нова телевизия служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, цитиран от БГНЕС.

"Нидерландия не може да очаква от нас доклад по механизъм, отпаднал през 2019 г. Ние не можем да изпълним тяхното желание, правото на ЕС не ни позволява да изпълним това", смята Демерджиев.

Във връзка със скорошното изказване с кандидата на ГЕРБ за министър-председател Николай Габровски, че почти е сформиран екипът на правителството, Демерджиев каза, че има информация, че Габровски търси вътрешен министър от редиците на МВР. Самият той обаче не е получавал покана, но посочи, че дори това да се случи, няма да я приеме.

„Страната ни е готова и заслужава да бъде приета в Шенгенското пространство. Нидерландия е държава, която винаги чувствително е разглеждала този въпрос, в зависимост от други причини, които не са в България”, изрази мнение и Димитър Георгиев, който преди година бе освободен като ръководител на ДАНС, пише Нова.

Той допълни, че с влизането ни в ЕС, страната ни е започнала подготовксата си за присъединяване към Шенген. 'В резултат на това изградихме много неща. Бяха обучени над 40 000 полицейски служители. Това обучение сега дава своя резултат”, разясни още експертът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:20 | 12.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

4
rate up comment 7 rate down comment 3
Скъсана_Ушанка
преди 1 година
Етот Дерменджиев: Кой *** ни в г.aщи?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 4
tetris12
преди 1 година
До: scottЕвала, България на три морета. Органзирай митинг да се посмеем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 5
khao
преди 1 година
вие ни посранихте отново... белите хора не искат за комшии предтъпници. нагли мутри
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 15
scott
преди 1 година
А НИЕ САМИ СЕ ДОУНИЗЯВАМЕ и покозваме стокхолмски синдром.След като кандидацтваш некъде 15 години и не те пиремат - НЕ ТЕ ИСКАТ!Затваряме въпросът, преставаме да сме страна кандидатка, ШЕНГЕНЕСВОМЕ СЕ.Това е единс9твения достоеун изход.Ура Другари!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още