IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Никола Минчев: Има съгласие за обединение на продемократичните сили за изборите

Периодът, в който дълго време не може да се излъчи редовно правителство, е безпрецедентен, най-новата ни история въобще не познава, изтъква Минчев

10:55 | 22.01.23 г. 5
Автор - снимка
Създател
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Има съгласие за общо явяване на „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и всички други продемократични и прореформатоски сили на следващи както парламентарни, така и местни избори, заяви пред bTV Никола Минчев от „Продължаваме промяната“.

„Целта е блокът, който се оформя, да бъде и предизборна коалиция и да дадем ясен сигнал къде са силите, които желаят промяна за развитието на България“, посочи Минчев.

Според него България се намира в ситуация, която вече е виждала – нови предсрочни парламентарни избори. Периодът, в който дълго време не може да се излъчи редовно правителство, е безпрецедентен, най-новата ни история въобще не познава, категоричен е Минчев.

„Ставаме свидетели на политическа криза, защото имаме политически сили, които желаят България да тръгне по-европейски, западен път, а други, които искат да запазят блока на статуквото“, изтъква той. „Важно е да има редовен кабинет, но не с цената на безпринципни компромиси и на всяка цена. Блокът около „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ не може да направи компромиси с основни свои принципи като борбата с корупцията и съдебната реформа“, посочи още Минчев.

По думите му срещата на лидерите е доста закъсняла. „Тя се провежда след връчването на последния възможен мандат, а по политическите заявки не отделните сили е ясно, че той няма да бъде реализиран успешно“, отбеляза депутатът.

По отношение на оръжията, които сме дали на Украйна, Минчев каза, че няма противоречия между решенията на парламента и решението на правителството на Кирил Петков и Асен Василев, а ако Борисов е бил премиер, България е нямало да помогне, защото неговите правителства никога не са имали ясна проевропейска позиция.

За приемането на антикорупционното законодателство той уточни, че срокът за предложение между първо и второ четене е бил изключително удължен заради ГЕБ, БСП и "Възраждане".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:53 | 22.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

5
rate up comment 4 rate down comment 5
mr. Yoda
преди 1 година
Демонократична България десни, Продължаваме подмяната леви. *** между хиена и кашалот.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 5
danchomentata
преди 1 година
НДСВ може да издялка електрический хаб в Болгарии с теслата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 5
baba_meca
преди 1 година
Всички партии са за войната в Украйна.На последните избори не случайно гласуваха под 40 %. На следващите: още по малко ще гласуват или тия дето ще гласуват ще изберат за никоя партия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 3
danchomentata
преди 1 година
Например, компания Uniper, одна из крупнейших генерирующих компаний Старого Света, один из ключевых акционеров "Северного потока 2", успешно и продуктивно работает внутри нашей страны уже более десяти лет. https://ria.ru/20230122/rusofobiya-1846514234.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 4
danchomentata
преди 1 година
Труда работа внушительные 34 гигаватта са половината трици на Франция плюс трохите на Украине https://eepublicdownloads.entsoe.eu/clean-documents/Publications/maps/2019/Map_ENTSO-E-4.000.000.pdf
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още