IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството дава още 60 млн. лв. за борба със засиления миграционен натиск

Одобрени са и допълнителни трансфери от резерва за реакция при бедствия

16:54 | 08.11.23 г.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджетите на Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната за 2023 г. за борба със засиления миграционен натиск. Това става ясно от съобщение на правителствената пресслужба.

С Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджетите на МВР и МО са одобрени разходи в размер на близо 32 млн. лв. С друго постановление се отпускат още средства за двете ведомства в размер от общо 28 млн. лв. отново заради условията на засилен миграционен натиск.

На днешното си заседание Министерският съвет е одобрил и допълнителни трансфери от резерва за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия. Отпускат се близо 66 млн. лв. за извършване на дейности за намаляване на риска от бедствия, възстановяване на разходи за проведени спасителни и неотложни работи при овладяване на бедствени положения и за възстановяване на инфраструктурни обекти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:55 | 08.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още