IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: AI е опасен и страшен

Според бившия президент изкуственият интелект „може би е най-опасното нещо от всичко, защото за него няма реално решение“

15:32 | 05.02.24 г. 4
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Бившият американски президент и фаворит за кандидат на Републиканската партия на предстоящите избори за държавен глава в САЩ Доналд Тръмп нарече изкуствения интелект (AI) „опасен и страшен“ в интервю за Fox, цитирано от CoinDesk. Той подчерта силата на т. нар. дийпфейк съдържание, което би могло да направи всичко – от това да генерира фалшива подкрепа за даден продукт до това да обърне хода на война.

„Видях някой да ме имитира онзи ден, те бяха направили така, че все едно държа реч за техния продукт. Казах, че никога няма да подкрепя такъв продукт. Дори не може да кажете къде са разликите. Изглежда сякаш наистина го подкрепям“, коментира той. „Може да използвате това за войни и други неща“, допълни още Тръмп.

По думите му нещо трябва да бъде направено и то бързо. Според бившия президент AI „може би е най-опасното нещо от всичко, защото за него няма реално решение“.

В интервюто си Тръмп отново отправи критика и към дигиталните валути на централните банки (CBDC), наричайки ги „много опасно нещо“.

Той също така поясни, че няма да смени Джером Пауъл на поста гуверньор на Федералния резерв, ако поеме президентския пост отново, въпреки че го смята за политически ориентиран.

„Изглежда ми сякаш той се опитва да намали лихвените проценти в името на, може би, това някои хора да бъдат избрани“, каза той.

Пред Fox Тръмп също така заяви, че все пак може да наложи мита върху китайски стоки от над 60%, ако бъде необходимо, сигнализирайки за още по-строг тон по отношение на най-големия вносител на стоки в САЩ, съобщава Bloomberg.

На въпрос във връзка с новината от Washington Post, че обмисля мито от 60% върху китайските вносни стоки, той каза: „Не, бих казал, че може би ще е повече от това“.

Според него той се е справил „страхотно с Китай“ по време на мандата си като президент.

„Виждате, очевидно не се опитвам да нараня Китай. Искам да се разбирам с Китай. Смятам, че е страхотна (държава, бел. ред.). Но те наистина се възползват от нашата страна“, коментира той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:45 | 05.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 12
Naemate1
преди 2 месеца
Канидат президент без И коментира ИИ ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 4
Ckъcaнa_Ушaнka
преди 2 месеца
До: khao мнооого си фъни
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 18
khao
преди 2 месеца
и 5Г, Доналде... и 5Г !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още