IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Газпром": Питайте Siemens кога ще заработи "Северен поток 1"

Миналия петък компанията обяви, че в спряната за поправка единствена работеща турбина на тръбата в станция "Портовая" е установен теч на масл

13:48 | 06.09.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Газопроводът "Северен поток-1" няма да заработи, преди Siemens да ремонтира повреденото оборудване, заяви заместник изпълнителният директор на компанията Виталий Маркелов, цитиран от БТА по информация на Ройтерс.

"Попитайте Siemens, те трябва първо да поправят оборудването", отговори той в кулоарите на Източния икономически форум, провеждащ се във Владивосток, на въпрос кога по тръбата отново ще потече газ.

Миналия петък "Газпром" обяви, че в спряната за поправка единствена работеща турбина на тръбата в станция "Портовая" е установен теч на масло и газопроводът не може да работи отново, преди той да бъде отстранен.

В събота от Siemens отговориха, че никой не е влизал в контакт с тях за извършване на ремонт на турбината. Според компанията подобен теч не засяга работата на компресора и може лесно да бъде запечатан на място.

Освен това в станцията има и други турбини, които могат да бъдат ползвани като заместващи агрегати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Енергетика виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Dani_2077
преди 1 година
Много съдържателна статия. Колко време отне написването
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още