IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С близо 25% по-ниска цена на газа за февруари предложи "Булгаргаз"

Окончателно предложение за утвърждаване на цената на газа за февруари ще бъде депозирано в КЕВР на 1 февруари

16:44 | 11.01.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

"Булгаргаз" предлага с близо 25% по-ниска цена на природния газ за февруари. Компанията е внесла в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) заявление за утвърждаване на цена на природния газ за февруари в размер на 135,38 лв./MWh.

Тази цена е с 24,51% по-ниска от утвърдената регулирана цена за януари, уточняват в прессъобщение от компанията.

Окончателно предложение за утвърждаване на цената на газа за февруари ще бъде депозирано в КЕВР на 1 февруари, след като бъдат отчетени котировките на ценообразуващите компоненти към 31 януари.

Заради спада на цената на природния газ на нидерландската борса TTF, която е референтна за доставчиците, "Булгаргаз" предложи по-малко от първоначално предвиденото поскъпване за януари.

На последното за 2022 г. заседание на КЕВР от „Булгаргаз“ коментираха, че са осигурили нужните количества природен газ за 2023 г., както и че са диверсифицирали доставчиците. Това беше потвърдено в интервю на енергийния министър Росен Христов за БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:07 | 11.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Енергетика виж още

Коментари

Финанси виж още