IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Allianz не възнамерява да подновява застраховката за "Северен поток 1"

Застрахователят добавя, че договорните подробности са поверителни въпроси между компанията и нейните клиенти и не може да разкрие повече подробности

21:15 | 05.04.23 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Германската застрахователна компания Allianz обяви, че не възнамерява да поднови застраховката за газопровода "Северен поток 1", когато тя изтече в края на 2023 г., съобщава Ройтерс.

Allianz посочва, че е част от застрахователен консорциум, който осигурява покритие за четирите базирани в Европа миноритарни акционери на съоръжението.

„Полицата ще изтече в края на 2023 г., в момента не е за подновяване и Allianz не възнамерява да подновява тази полица“, изтъква компанията. „Тази полица беше сключена преди руската инвазия в Украйна за период от две години и ние сме задължени по договор към нашите притежатели на полици, подлежащи на всички санкции“, добавят от Allianz.

Застрахователят добавя, че договорните подробности са поверителни въпроси между компанията и нейните клиенти и не може да разкрие повече подробности.

Източници споделят пред Ройтерс, че Allianz и Munich Re, друга германска компания, са сред европейските застрахователи, които са подновили покритието за контролирания от Русия газопровод „Северен поток 1“.

Преди месец източници на Ройтерс споделиха, че газопроводът се консервира и е малко вероятно работата му да бъде възстановена в близко бъдеще.

Три от четирите тръби на целия проект по дъното на Балтийско море бяха взривени в края на септември 2022 година. Единствената здрава тръба е част от "Северен поток 2", който обаче няма разрешение за работа - германските власти спряха процедурата по сертифициране на проекта, след като Москва призна независимостта на самопровъзгласилите се Донецка народна република и Луганска народна република. Два дни по-късно руският президент Владимир Путин нареди началото на "специална военна операция" в Украйна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:49 | 05.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Енергетика виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 6
zelka007
преди 1 година
вече няма СП1 , рашибозуците го взривиха , за да могат да палят факел на Портовая , неква православна сектанска му работа ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още