IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три консорциума се състезават за проектите по Вертикалния газов коридор

"Булгартрансгаз" обяви обществена поръчка за изграждането на нужната инфраструктура на обща стойност над 586 млн. лева

18:15 | 30.04.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Andrey Rudakov, Bloomberg
Снимка: Andrey Rudakov, Bloomberg

Три консорциума са подали оферти в процедурата на "Булгартрансгаз" за разширяването на газовата инфраструктура във връзка с плановете за реализацията на Вертикалния газов коридор, съобщават от "Булгартрансгаз".

Обществената поръчка беше обявена в края на март и е на обща стойност 586,7 млн. лева (без ДДС). Работата е разделена в три обособени позиции, които включват изграждането на два лупинга на системата - при Кулата - Кресна и при Рупча - Ветрино, няколко газопроводни връзки и различни съоръжения. Целта е увеличаване на входно-изходния капацитет при точките Кулата-Сидирокастро (Гърция) и Кардам-Негру Вода (Румъния).

По трите позиции оферти са подали консорциумите "Hill International - ГБС", в който участват Hill International и няколко дружества под шапката на "Главболгарстрой", както и "Газ Монтаж 2024", в която влизат полската газова компания Romgos и българските "Климатроник" и "Булстроймонтажи", и обединението "Негру Вода Кардам 2024" с участници румънската Habau, Divicom Inc., регистрирана в САЩ, и българската "СИ.И.Е".

От "Булгартрансгаз" съобщават, че ще направят оценка на подадените оферти и изпълнителят ще бъде избран по критерий най-икономически изгодно предложение, което ще се определи на базата на съотношението качество/цена. От компанията не съобщават крайната дата за избора, но допълват, че проектите са с приоритет и  прегледът на документите ще бъде извършена в "най-кратки срокове".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:09 | 30.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Енергетика виж още

Коментари

Финанси виж още