IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подписаха договора за доставка на хеликоптерите за спешна помощ

Общата стойност за шест въздушни линейки е малко над 113 млн. лв. без ДДС

18:21 | 30.03.23 г. 2
Асен Меджидиев и Андреа Миртето от фирмата, доставчик на хеликоптери за спешна помощ по въздух Снимка: БГНЕС
Асен Меджидиев и Андреа Миртето от фирмата, доставчик на хеликоптери за спешна помощ по въздух Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването и фирмата доставчик на хеликоптери за спешна помощ по въздух Leonardo S.p.A. размениха протоколите по подписания договор и свързаната с него документация за изпълнение на обществената поръчка за доставка на хеликоптери за нуждите на спешна медицинска помощ по въздух.

Сключеният договор е за доставката на 6 броя санитарни превозни средства за транспорт по въздух (хеликоптери), осигурени с необходимото оборудване и апаратура за нуждите на спешната медицинска помощ. Това съобщи министърът на здравеопазването Асен Меджидиев по време на церемония по предаване на подписания с италианската фирма договор.

Общата стойност на договора е малко над 113 млн. лв. без ДДС.

Предметът на договора за осигуряване на 6 санитарни превозни средства за транспорт по въздух (хеликоптери) включва и доставка на необходимото наземно оборудване, както и възможност за закупуване на още два хеликоптера на цена не по-висока от цената на всеки от предходните шест хеликоптера.

Първият хеликоптер се очаква да пристигне в България на 15 декември 2023 г. Доставките на другите хеликоптери се предвижда да бъдат поетапно до 2026 г., като през следващата година се очакват още два хеликоптера, през 2025 г. – следващите два, а през 2026 г. – последният, шести хеликоптер.  

Припомняме, че през юли 2022 г. Министерството на здравеопазването обяви обществена поръчка  с пза купуване на хеликоптерите. По процедурата следваше да бъдат закупени шест хеликоптера с необходимото наземно оборудване. Обществената поръчка беше прекратена, тъй като единствената подадена оферта в процедурата надвишаваше финансовия ресурс, определен от възложителя. С цел максимално бързото въвеждане на спешна помощ по въздух у нас, през януари беше обявена процедура за договаряне без предварително обявление за закупуване на хеликоптери.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:18 | 30.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Здравеопазване виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 2
danchomentata
преди 1 година
Вот так, например, летают плоды триплариса с тремя лопастями: https://minio.nplus1.ru/app-images/192812/457bed6ebb9d025c0163260bbd3940d5.gif
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
danchomentata
преди 1 година
https://minio.nplus1.ru/app-images/192754/79e78eb33d38da445675b604ea3074fa.gif
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още