IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силен интерес към чартърни полети до екзотични дестинации в началото на годината

През февруари пътниците през столичното летище са намалели с близо 37% спрямо 2019 г.

14:46 | 08.03.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Летище София</em></p>

Снимка: Летище София

През първите два месеца на 2022 г. се наблюдава сериозен интерес към чартърни полети от България до екзотични дестинации, които са 40 за периода с близо 5 хил. превозени пътници. Сред предпочитаните дестинации са Доминиканска Република, Шри Ланка, Сейшели, Малдиви, Мавриций, Танзания и Кения. Това съобщават от пресцентъра на столичното летище.

114 общо са международните чартърни полети, осъществени от столичното летище през втория месец на годината.

И февруари, подобно на януари, продължава да е далеч от нивата на предпандемичната 2019 година. През втория месец на 2022 г. пътниците, преминали през летището на София, са намалели с близо 37% спрямо 2019 година. За изминалия период са обслужени общо 315 121 души. С 39% е намалял пътникопотокът по международните редовни линии, а пътуващите по вътрешни са с 34% по-малко. 

През февруари излетелите и кацнали самолети на летище София са били 3141, като се наблюдава спад от 26% спрямо 2019 година.

Обемът на обработените товарни и пощенски пратки за периода е намалял с близо 22% спрямо преди пандемията.

Последиците от пандемията продължават да оказват влияние на въздушния трафик, като допълнително негативно въздействие се очаква от ситуацията в Украйна, сочи анализ на аерогарата.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Транспорт и инфраструктура виж още

Коментари

Финанси виж още