IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Осем фирми и сдружения искат да проектират новия пътен възел на магистрала „Тракия“ край Кермен

Ако няма обжалвания и отчужденията започнат бързо, строителството на съоръжението може да започне около началото на 2024 г.

21:03 | 13.09.22 г. 1
Снимка: Агенция "Пътна инфраструктура"
Снимка: Агенция "Пътна инфраструктура"

Осем фирми и сдружения искат да проектират новия пътен възел на магистрала „Тракия“ край гр. Кермен, Сливенско.

Чрез съоръжението ще се осигури пресичането с третокласния път III-6601 Кермен - Гълъбинци. Прогнозната стойност на поръчката е 150 хил. лева без ДДС, съобщават от Агенцията „Пътна инфраструктура“.

Срокът за изпълнение на поръчката е 90 календарни дни, който започва от датата на сключване на договора и включва само времето за проектиране. Изпълнението на проектните работи ще се извърши в четири междинни етапа. ​

Разработването на проектната документация е първата и задължителна стъпка за предприемането на строителни работи. При готов технически проект ще се процедират отчуждителни процедури, а след това ще може да се обявят и обществени поръчки за изпълнител на строително-монтажните работи и на строителния надзор, допълват от агенцията.

Това означава, че ако няма обжалвания, строителството ще може да започне най-рано около началото на 2024 г.

Кандидатите за проектиране на пътния възел са „Институт по транспортна инфраструктура“ ООД; „Пътпроект“ ООД; „Обединение “Ий Кей Джей – Виа – Ей Джей“ ДЗЗД с участници: „Ий Кей Джей България Кънсълтинг Енджиниърс“ ЕООД, „Виа Про Инженеринг“ ЕООД и „Ей Джей Консулт“ ЕООД; „Пътпроект 2000“ ООД; Обединение ИКюИнфра, в което влизат „И Кю и Контрол“ ООД и „Инфра про консулт“ ООД; „Алве Консулт“ ЕООД; „Инжконсултпроект“ ООД; „Виа-План“ ЕООД.

Проектирането на съоръжението се забави заради смените на властта. Заданието за проектиране беше одобрено в началото на 2021 г. Също през миналата година бяха ремонтирани довеждащи пътни участъци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Транспорт и инфраструктура виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 3
alzag
преди 1 година
Малко ми се струват на често пътните възли така. От Кермен и в двете посоки на магистралата има пътни възли на 15-20 км., които могат да бъдат достигнати с малко по-дълъг маршрут по съществуващата пътна мрежа.Или търсим работа за строителните фирми? Или пък за бърз достъп от определени имоти?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още