IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Интерлинк Груп“ инвестира 7,5 млн. лв. в логистичната си база в с. Радиново

Българското дружество ще вложи още 70 млн. лева в изграждане на високотехнологичен завод за алуминиеви профили за прозоречни решения и фасади и нови логистични паркове

13:02 | 21.09.22 г.
Снимка: Министерство на иновациите и растежа
Снимка: Министерство на иновациите и растежа

Интерлинк Груп“ инвестира 7,5 млн. лева в разширяването на логистична база  „Технолинк парк 2“ в с. Радиново, част от Тракия икономическа зона край Пловдив. За направеното вложение дружеството получи сертификат клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите, съобщи Министерството на иновациите и растежа.

 „Инвестицията в размер на 7,5 млн. лв. вече е реализирана на 100 процента“, посочи Здравко Линкин, председател на съвета на директорите на „Интерлинк груп“ и обясни, че това е третият сертификат за инвестиция клас „А“, който дружеството получава, за различните си обекти.

Българското дружество вече е реализирало успешно няколко инвестиционни проекта заедно с „Профилинк“ ООД и „Технолинк инвест“ АД, които са част от една група.

„В момента изграждаме високотехнологичен завод за алуминиеви профили за прозоречни решения и фасади, ще строим и нови логистични паркове. В периода 2022-2023 г. ще инвестираме нови 70 млн. лева в тези обекти с обща застроена площ от 50 хил. кв. метра“, разясни мащаба на инвеститорската дейност на дружеството Линкин.

По време на обиколката на новата логистична база заместник-министър Стефан Савов посочи напредъка по изграждането на асфалтов път, за който са одобрени 450 хил. лева за финансиране на публична общинска инфраструктура по реда на ЗНИ, във връзка с изпълнението на сертифицирания инвестиционен проект на „Интерлинк Груп“.

„Интерлинк Груп“ е дружество на „Технолинк Инвест“, с контролни пакети и в компаниите „Профилинк“, „Транс експо маркет“, „Теолино пласт“, „Профилинк Рисайкъл“.

Дъщерното дружество „Профилинк“ е в топ 10 на европейските производители на PVC профили. В строящия се в момента високотехнологичен завод в "Тракия икономическа зона" инвеститор е „Интерлинк Груп“ АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:02 | 21.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Индустрия виж още

Коментари

Финанси виж още