IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Навални отново е в единична килия 

Заради класификацията му като рецидивист противникът на Кремъл ще получава по-ниски обезщетения и по-малко посещения 

09:48 | 08.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: EPA/MAXIM SHIPENKOV
Снимка: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Руският противник на Кремъл Алексей Навални за четвърти пореден път е бил затворен в единична килия в затворническия си лагер. Този път той ще трябва да прекара 15 дни в нея, съобщи опозиционният политик в сряда в своя канал в Twitter. Освен това съдебната система го е класифицирала като рецидивист заради предполагаеми нарушения на правилата на лагера.

Това класифициране означава, че Навални ще получава още по-малко пари за принудителния труд в лагера и ще му бъде разрешено да получава по-малко колети от външния свят, заяви говорителката му Кира Ярмиш, цитирана от DPA. Посещенията при него също ще бъдат допълнително ограничени, добави тя. Навални пише, че срещата със семейството му, планирана от четири месеца, е била отложена.

Навални е задържан в наказателна колония 6 в Мелехово, на около 260 км североизточно от Москва, при особено тежки условия заради предполагаема измама. През май съдът потвърди присъдата от девет години затвор. В международен план той е смятан за политически затворник. Навални се възстанови в Германия след атака с отрова през август 2020 г., но след това доброволно се завърна в Русия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още