IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейски строителни компании се ориентират към процъфтяващия имотен пазар в Дубай

Новите играчи на пазара са швейцарската компания DHG Properties и компанията R.evolution, която е активна и в Латвия, Германия и Испания

14:11 | 18.07.23 г.
Снимка: Christopher Pike/Bloomberg
Снимка: Christopher Pike/Bloomberg

Следвайки инвеститорите от Европа, строителни компании от големи европейски страни бързат да навлязат на много рентабилния имотен пазар в Дубай с цел да се възползват от по-висока възвръщаемост и бързи продажби на жилища в резултат на силното търсене, пише изданието Khaleej Times.

Инвеститори от Великобритания, Италия, Турция и Франция се надпреварват за привлекателни сделки на имотния пазар в Дубай след пандемията, изпреварвайки инвеститори от Южна Азия и Персийския залив.

Новите играчи на процъфтяващия местен пазар са швейцарската компания DHG Properties и европейската строителна компания R.evolution, които се възползват от силните продажби на имоти „на зелено“. Очаква се общата стойност на продажбите на такива имоти да надхвърли 300 млрд. дирхама (72 млрд. евро) тази година.

Имотният пазар в Дубай достигна 10-годишен връх със сделки за общо 30,41 млрд. дирхама през юни. Около 10 419 сделки са били сключени миналия месец, което е ръст със 17,78% на обема спрямо 8846 през юни 2022 г. За полугодието сделките надхвърлят обща стойност от 170 млрд. дирхама.

Много имотни проекти, започнати през последните две години, са бързо разграбвани от инвеститори, особено от Русия, Китай, Европа и другаде.

Консултантската компания Knight Frank съобщи, че Дубай има силен апетит към „достъпност и възвръщаемост на инвестициите“.

Много строителни компании и имотни консултанти твърдят, че местните имоти предлагат висока едноцифрена възвръщаемост, докато в други големи градове тя е под половината от равнището в Дубай.

R.evolution, която има проекти в Латвия, Германия и Испания в жилищния, хотелския, офисния и инфраструктурния сегмент, започна първия си жилищен проект Eywa на Водния канал в Дубай, включващ 48 крайбрежни жилища.

„Радваме се да започнем строителството на Eywa в Дубай и да отговорим на нарастващите нужди на потребителите от жилища, които предоставят холистично преживяване… Това ще въведе нов начин на живот в града, показвайки възможностите ни да създадем ексклузивен начин на живот за клиентите ни“, коментира Касим Мансур, ръководител на развойните и оперативните дейности в R.evolution.

Жилищният проект с отличителна архитектура трябва да бъде завършен до 2026 г., а жилищата ще разполагат с библиотека, частен водопад и хамаци.

„Възприемаме активен подход, за да намалим въглеродния отпечатък, да минимизираме отпадъците и да използваме устойчиви практики. Използваме древни знания за човешката природа и най-новите постижения на съвременния свят. Нашите приоритети са благосъстоянието, здравето, енергийната ефективност, устойчивостта и единението с природата, както и общността. Напълно сме сигурни, че Дубай никога няма да се задоволи с нещо по-малко от първото място“, коментира Алекс Загребелни, президент и главен изпълнителен директор на  R.evolution.

Швейцарската строителна компания DHG Properties също навлиза в Обединените арабски емирства (ОАЕ) с първия си проект Helvetia Residences, който ще се появи в Джумейра Вилидж Съркъл.

„Изключително сме щастливи да навлезем на пазара в ОАЕ, който продължава да е ключова дестинация за хора от цял свят по няколко причини, включително осигуряването на страхотен баланс между приятен начин на живот и силни възможности за бизнес на чужденците. Чрез първия ни проект тук ще се стремим да предоставим отлични условия за живот, каквито предоставяме в Европа от над 30 години и да бъдем част от този проспериращ град, който продължава да ни удивлява, особено през последните години“, коментира Благойе Антич, основател и директор на DHG Properties.

"Джумейра Вилидж Съркъл става все по-популярен сред жителите на ОАЕ, които работят наоколо и затова е страхотен избор за началото на нашето пътуване в ОАЕ. Чрез красивите си жилищни сгради, непосредствен достъп до магистрали и достъпни цени районът предоставя възможност за активен начин на живот на хора от всички възрасти и определено е една от обещаващите зони в Дубай“, допълва Антич.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:11 | 18.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още