IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Телелинк БСГ“ с 95% спад на консолидираната печалба преди предлагането на акции

От 1 до 7 юни ще се събират оферти при цена от 9,5 лв. за брой за общо почти 30 млн. лв.

22:19 | 01.06.23 г.
„Телелинк БСГ“ с 95% спад на консолидираната печалба преди предлагането на акции

Едва ли едно тримесечие е показателно, но да ти намалее печалбата с 95% точно преди предлагане на акции, вероятно не е най-хубавото, ако си мениджър в дружеството или предложител на акциите.

„Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ АД отчита 95% спад на консолидираната печалба на годишна база до едва 55 хил. лв. за първото тримесечие на 2023 г., показва отчетът, публикуван чрез x3news.com. Основно се увеличават разходите за заплати и възнаграждения до 4,85 млн. лв. през изминалото тримесечие спрямо 3,78 млн. лв. година по-рано или с 1,07 млн. лв.

Консолидираните приходи от продажби намаляват с 14% на годишна база до 27 млн. лв. за първото тримесечие на 2023 г.

Така отчетът не дава основания за обръщане на низходящата тенденция в цената на акциите със спад от 29,4% в последните 12 месеца до 9,35 лв. за акция днес. Реалният спад е по-слаб, защото е разпределен брутен дивидент от 0,81 лв. на акция.

Но пазарната цена дори не успява да достигне 9,5 лв. за акция, на каквато е предлагането на до 3 125 000 акции от 1 до 7 юни 2023 г. Кой би купувал на 9,5 лв. от предлагането, като може да купи на 9,35 лв. от пазара? Разбира се, някой, който иска да купи по-голям обем.

През февруари стана ясно, че Компанията за частен капитал CCL CEECAT Fund II SCSp, регистрирана в Люксембург, е проявила интерес да инвестира в „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ АД. „Телелинк БСГ“ обяви, че ще допусне CCL CEECAT Fund II SCSp да извърши бизнес, финансов и правен анализ в съответствие с българското и европейското законодателство и с вътрешните правила и процедури в дружеството.

Общата сума на предлагането достига 29 687 500 лв. Основният акционер и продаващ акционер е Любомир Минчев, а в предлагането ще участват и другите двама големи акционери - Спас Шопов и Иво Евгениев.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

Свързани компании:

Телелинк Бизнес Сървисис груп АД(TBS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:19 | 01.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Финанси виж още

Коментари

Финанси виж още