IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

NYSE иска да стане борса и за криптовалути и незаменяеми токени

Плановете са за създаване на брандирана криптовалута, както и на борса за търговия с незаменяеми токени

10:11 | 16.02.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Нюйоркската фондова борса (NYSE) има планове да стъпи в сферата на криптовалутите и незаменяемите токени (NFT).

NYSE съобщава в регулаторен документ пред американската Служба за патенти и запазени марки, че иска да бъде борса за криптовалути и NFT, която да се конкурира с платформи като OpenSea и Rarible Inc., съобщава Bloomberg.

От документа с дата 10 февруари става още ясно, че плановете са за създаване на NYSE брандирана криптовалута, както и за създаването на борса за купуване, продаване и търговия на незаменяеми токени.

В отделна позиция от Нюйоркската фондова борса посочват, че засега нямат непосредствени планове за пускането на криптовалута или за търговия с NFT, но „регулярно обмислят нови продукти и техния ефект върху нашата търговска марка, както и съответната защита на нашата интелектуална собственост“.

Миналата година борсата създаде своите първи незаменяеми токени, запаметявайки ключови първични публични предлагания като тези на Spotify, Snowflake, Unity Software и Roblox.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още