IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на "Марицатекс" ще гласуват за отписването на дружеството от БФБ

Само един акционер е приел търговото предложение на мажоритаря

13:18 | 11.03.22 г.
<p>
	<em>Снимка: БФБ</em></p>

Снимка: БФБ

Отдавна нефункциониращото пловдивско памукотекстилно предприятие „Марицатекс“ АД ще бъде свалено от борсата.

Това се вижда от покана за общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 14 април в Пловдив. Поканата е публикувана на сайта x3news.com.

Акционерите ще трябва да приемат и нов устав на компанията заради свалянето ѝ от борсата.

Мажоритарният акционер в „Марицатекс“ - „Индустриален холдинг - Доверие“ от групата на „Доверие Обединен холдинг“, който притежава пряко над 90% от гласовете, обяви намеренията си за отписване на дружеството като публично в края на миналата година. Тогава дружеството отправи търгово предложение към миноритарните акционери с цена от 0,65 лева на акция.

Комисията за финансов надзор (КФН) наложи временна забрана на търговото, след което мажоритарят направи корекции и пак предложи цена от 0,65 лева на акция.

КФН не възрази повече срещу процедурата.

От приложените документи за общото събрание се вижда, че един акционер е приел търговото предложение. Става въпрос за 9 хил. акции, за които ще бъдат изплатени 5850 лева.

Предприятието в момента отдава имоти под наем. Има проект на мястото на предприятието да бъде изградена и индустриална зона, както и да се строят жилищни сгради.

Свързани компании:

Марицатекс АД(MTEX)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още