IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Смарт Органик" отчита 21% годишен ръст на продажбите за третото тримесечие

Дружеството очаква разрешение за ползване на втората си сграда на терена му в Княжево, а отказът от наем на външни площи ще му спестява около 50 хил. лв. месечно

08:27 | 07.10.22 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: БФБ АД
Снимка: БФБ АД

„Смарт Органик“ АД е реализирало над 14,4 млн. лева консолидирани приходи от продажби за третото тримесечие на годината. В сравнение с продажбите за същия период на предходната година е отчетено увеличение от 21%, съобщават от дружеството, като цитират предварителни данни за финансовите резултати за отчетния период.

Съобщението е публикувано чрез БФБ-София.

През третото тримесечие на годината е изцяло завършена втората сграда на терена на компанията в Княжево. Строителните дейности са приключили и се очаква скоро да бъде издадено разрешение за ползване на сградата.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

До края на октомври компанията ще спре да наема външния склад, който ползва за доставки в България. Очакванията са дружеството да спестява от това около 50 хил. лева месечно.

„В момента имаме засилено търсене на продукти от всичките ни производства и голям запас от поръчки, и сме с положителна нагласа за резултатите от четвъртото тримесечие“, посочват от „Смарт Органик“.

Свързани компании:

Смарт Органик АД(SO)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:27 | 07.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още