IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пенсионните фондове във Великобритания подкрепиха удължаване на покупките на облигации от АЦБ

Ако програмата за покупки бъде прекратена, трябва да бъдат представени други мерки срещу пазарната волатилност

19:47 | 11.10.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Английската централна банка (АЦБ) трябва да обмисли удължаването на извънредните покупки на облигации до 31 октомври "или възможно и след това", заявиха от британската Асоциация на пенсионните и доживотни спестявания, цитирани от Ройтерс.

"Основните опасения за пенсионните фондове от интервенцията на АЦБ са, че периодът на покупките не трябва да бъде прекратен твърде скоро", казват от асоциацията в свое изявление. "Много са на мнение, че програмата трябва да бъде удължена до следващото фискално събитие на 31 октомври и вероятно и след това, или ако покупките бъдат прекратени, трябва да бъдат въведени допълнителни мерки, за да се контролира пазарната волатилност".

Осигурителният сектор в страната премина през силна турбуленция на несигурност, откакто финансовият министър Куаси Квартенг представи поредица от данъчни намаления, които предизвикаха опасения за британската икономика и доведоха до разпродажби на държавни облигации.

В понеделник регулаторът увеличи лимита за размера за дневните покупки на държавни ценни книжа (ДКЦ), а ден по-късно разшири обхвата на покупките, като той ще включва и покупки на облигации, свързани с индекси (за разлика от традиционните облигации, тези се различават по това, че шестмесечните плащания по купоните и тези по главницата са обвързани с Общия индекс на цените на дребно - б.а.).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:30 | 11.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още