IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street започва сесията минорно в очакване на Бежовата книга на Фед*

Корпоративните отчети може да спомогнат за нагласите, но инвеститорите трябва да останат нащрек, предупреди анализатор

17:18 | 19.10.22 г.
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Фондовите борси в САЩ започват търговската сесия в сряда с понижения, докато инвеститорите осмислят данните от корпоративните отчети и са в очакване на доклада на Федералния резерв на САЩ, пише CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average изтрива 0,12% от стойността си, или 35,63 пункта, падайки до 30 488,17 пункта.

Широкият измерител S&P 500 намалява с 0,49%, или 18,11 пункта, до 3701,87 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite се понижава с 0,63%, или 67,87 пунта, до 10 704, 54 пункта.

В първите две търговски сесии за седмицата индексите се повишиха, след като корпоративна Америка даде силно начало на сезона на отчетите. Акциите на Netflix поскъпват с 14,50%, след като резултатите на компанията за третото тримесечие надминаха очакванията, а тези на United Airlines – с 6,60 на сто. Въпреки това инфлацията в САЩ продължава да е висока, доходността по държавните облигации – също, а опасенията от рецесия все още тегнат над нагласите на пазара.

„Сезонът на корпоративните отчети може донякъде да спомогне на инвеститорските настроения“, смята Ник Колас от DataTrek Research. Той обаче предупреди инвеститорите да бъдат внимателни. „Докато не видим, че доходността по 2- или 10-годишните щатски облигации започва да спада, смятаме, че трейдърите и инвеститорите трябва да останат нащрек да не очакват твърде много от текущия възход“, каза Колас.

На фокус тази седмица е технологичният сектор, като предстои IBM и Tesla да публикуват своите резултати в сряда. Социалната мрежа Snap ще публикува своя отчет по-късно тази седмица.

Вниманието на инвеститорите в сряда ще бъде насочено и към т. нар. Бежова книга на Федералния резерв на САЩ – доклад, който представя текущите икономически условия в страната.

Цената на златото намалява с над процент до 1638,1 долара за тройунция. Доходността по 10-годишните щатски облигации достигна ниво от 4,086%.

Европейският сорт петрол Брент поскъпва с 0,67% до 90,63 долара за барел, а американският сорт West Texas Intermediate (WTI) – с 0,93% до 83,59 долара за барел.

*Към 17:55 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:18 | 19.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още