IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Захарни заводи“ планира заем до 12 млн. лева от свързана с надзорния съвет фирма

Сделката трябва да бъде одобрена от акционерите на дружеството на извънредно общо събрание в края на декември

10:16 | 23.11.22 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Захарни заводи АД
Снимка: Захарни заводи АД

„Захарни заводи“ АД планира да вземе заем в размер на до 12 млн. лева от дружество, свързано с членове на надзорния му съвет.

Сделката трябва да бъде одобрена от акционерите на предприятието от Горна Оряховица, като извънредното общо събрание е насрочено за 23 декември.

Поканата, дневния ред и материалите за заседанието са публикувани на сайта x3news.com.

Заемодател е фирмата „БСТ-България“ АД, която е с предмет на дейност инвестиционна и финансово-консултантска дейност в страната и в чужбина; доверително управление на активи, посреднически сделки, сделки с вещни права, посредничество при събиране на дългове, както и всяка друга незабранена от закона търговска дейност (а когато има разрешителен или лицензионен режим - след съответното разрешение).

Компанията се представлява от Руси Илчев Данев, който влиза и в съвета на директорите заедно с Георги Алексиев Узунов и Чавдар Дочев Данев.

Руси Данев и Георги Узунов са в надзорния съвет на „Захарни заводи“. Всеки един от двамата притежава непряко над 25% от капитала на „Захарни заводи“, поради което сделката за заема трябва да бъде одобрена от акционерите.

В съобщението на публичното дружество се посочва, че с отпускането на заема „Захарни заводи“ ще получи финансиране при пазарни условия с лихва, определена съгласно Закона за корпоративно подоходно облагане без обезпечение.

Срокът на договора, ако бъде сключен, се предвижда да е две години от датата на сключване.

Средствата ще се използват за осъществяване на търговската дейност на дружеството, посочва се в материалите.

В последната година акциите на „Захарни заводи“ поевтиняват с малко над 6%, а пазарната капитализация достига малко над 53 млн. лева.

Свързани компании:

Захарни заводи АД(ZHZA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:17 | 23.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още