IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Донев Инвестмънтс Холдинг“ иска да увеличи дела си в "Софарма" до 41,49%

Дружеството отправя търгово предложение на цена от 4,5 лева за до 11 млн. акции на фармацевтичната компания

22:00 | 28.11.22 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Дружеството „Донев Инвестмънтс Холдинг“ АД, което притежава 27,89% от капитала и гласовете в общото събрание на акционерите на „Софарма“ АД, е отправило търгово предложение за закупуване на акции от останалите акционери.

Това съобщават от „Софарма“ чрез Бюлетин Investor.

Предлаганата цена е 4,5 лева на акция.

Предложителят притежава пряко 37,6 млн. акции от „Софарма“. Дружеството не притежава 89 865 700 броя акции, или 66,67% от капитала на фармацевтичната компания.

Предложителят има намерение да увеличи дела си в капитала на дружеството, като придобие пряко и чрез свързани лица над една трета, а именно - до 41,49,%, от гласовете в общото събрание на акционерите. За целта „Донев Инвестмънтс Холдинг“ АД иска да изкупи до 11 млн. акции, или 8,16% от капитала на „Софарма“.

Предложителят поема ангажимент да продължи да увеличава продажбите на предприятието, да трансформира и оптимизира производството, да диверсифицира дистрибуторския си бизнес и да разшири аптечната си мрежа.

Последните сделки с акции на компанията са сключени на ниво от малко под и точно от 4,5 лева. Средната цена на акциите в последните 6 месеца е 4,49 лева, като най-ниската е 4,34 лева, а най-високата – 4,62 лева.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:49 | 28.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още