IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обединение с участието на "Трейс" ще ремонтира отсечка от ул. "Опълченска" в София

Стойността на договора е над 12 млн. лева, а срокът за изпълнение е 225 дни

10:59 | 18.01.23 г.
Снимка: БГНЕС/Благой Кирилов
Снимка: БГНЕС/Благой Кирилов

„Трейс Груп Холд“ АД, като водещ партньор в Обединение „Опълченска“, в което участват още „Трейс БГ“ ЕАД и „Обонато Билд“ ЕООД, ще ремонтира участък от ул. „Опълченска“ в София. Това съобщава дружеството чрез БФБ-София.

Обединението е подписало договор със Столична община за реконструкцията на ул. „Опълченска“ от бул. „Тодор Александров“ до бул. „Сливница“.

Стойността на договора е за над 12,14 млн. лева, а срокът за изпълнение е 225 дни, или около 7 месеца и половина. Това означава, че отсечката трябва да бъде готова малко преди края на годината, ако строителството започне до два месеца.

Ремонтът на отсечката ще обхване и моста над р. Владайска на кръстовището на ул. „Опълченска“ и бул. „Сливница“. Предвижда се да бъдат разширени платната за движение по отсечката от ул. „Опълченска“, както и да се създаде бус лента, да се изгради нов водопровод в източното платно и да се реновират трамвайните релси при кръстовището на ул. „Пиротска“ и ул. „Опълченска“.

Разширението на „Опълченска“ в този участък се планира още отпреди повече от десет години. През 2013 г. беше сключен и договор с участието на „Пътстрой“ АД. Договорът обаче беше прекратен през следващата 2014 г. заради неуредици с терените, които ремонтът засяга.

Това е третият договор, който „Трейс Груп Холд“ подписва за мащабни строителни дейности в София, в последния месец. В края на декември дружеството, като част от обединения, сключи договори за строителство на две отсечки с по две метростанции всяка от разширението на метрото през „Слатина“.

В последната година акциите на „Трейс Груп Холд“ поевтиняват с над 10%, а пазарната капитализация достига 89,5 млн. лева.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:00 | 18.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още