IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аварията в производството на амоняк в "Неохим" се усложнява

Открит е пропуск от тръба на топлообменник при пневматично изпитване на друга част от инсталацията

09:53 | 24.01.23 г.
Снимка: Неохим АД
Снимка: Неохим АД

Работата в цеха за амоняк на „Неохим“ още не е възобновена. От дружеството са открили нов проблем при изпитване на част от инсталацията. Това се посочва в съобщение на компанията, публикувано чрез БФБ-София.

Цехът за производство на амоняк и цехът за амониев бикарбонат бяха спрени на 9 януари заради рязко влошаване на регламентираните показатели на продукционния амоняк. В хода на ремонта е извършено пневматично изпитване в друга част на инсталацията и е констатиран пропуск от тръба на топлообменник.

Паровата система на цеха е охладена и обезопасена, а на 23 януари, след обследване на инсталацията, са установени твърди отлагания, заради които тя не може да бъде пусната.

Дружеството работи за отстраняването на проблема.

Заради аварията в цеха за производство на амоняк не работят и цеховете за производство на амониев нитрит и азотна киселина.

Авария в цеха за производство на амоняк на „Неохим“ имаше и през ноември 2022 г.

По-рано дружеството отстрани и авария в цеха за производство на азотна киселина, която възниква малко след възобновяването на работата след плановото прекъсване на производството през лятото.

В последната година акциите на „Неохим“ поскъпват с над 83%, а пазарната капитализация достига над 107,2 млн. лева.

Свързани компании:

Неохим АД(NEOH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:53 | 24.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още