IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Смарт Органик" отчита 46% годишен ръст на консолидираните приходи от продажби за тримесечието

Предварителните оценки показват, че увеличението е най-голямо в Германия - 125%

16:40 | 04.04.23 г.
Снимка: БФБ АД
Снимка: БФБ АД

„Смарт Органик“ АД отчита 46% годишен ръст на консолидираните приходи от продажби през първото тримесечие, съобщава дружеството чрез БФБ-София.

Според предварителните оценки компанията е реализирала 17,3 млн. лева консолидирани приходи от продажби за периода януари-март 2023 г.

Най-голямо е увеличението в Германия – 125%.

„Ако успеем да задържим този растеж до края на годината, това ще резултира в по-висок EBITDA марж за годината поради разпределението на фиксираните разходи върху повече приходи. На този етап е трудно да се ангажираме с прогноза, но имайки предвид, че допълнително реализираните продажби са по дългосрочни листинги (а не акционен оборот), сме с положителна нагласа за годината“, посочва се в съобщение на компанията.

От този месец стартират серия от инсталации на нови производствени мощности за увеличаване на производствения капацитет на съществуващите производства на компанията. Общо планираните инвестициите в машини, оборудване и сгради за тази година са на стойност около 13 млн. лева.

При пълно натоварване новите мощности имат потенциала да реализират допълнителни приходи от 150 млн. лева годишно, посочват още от „Смарт Органик“.

Инвестициите са финансирани частично със средствата от IPO-то, собствени средства както и дългово финансиране, уточняват от компанията.

В последната година акциите на „Смарт Органик“ поевтиняват с над 17%.

Свързани компании:

Смарт Органик АД(SO)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:40 | 04.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още