IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Бии Смарт Текнолоджис“ навлиза в Румъния

Българската публична компания вече е изградила мрежи от пчелари, дистрибутори и логистични партньори в северната ни съседка

14:05 | 11.04.23 г.
Снимка: Investor.bg
Снимка: Investor.bg

Компанията „Бии Смарт Текнолоджис“ АД е започнала операции на пазара в Румъния, съобщава самата фирма чрез сайта x3news.com.

Дружеството е обслужило първите си клиенти в северната ни съседка.

„След детайлно проучване на пазара в Европа в края на 2022 г. взехме стратегическо решение да стартираме нашето международно разстастване в северната ни съседка. Основните причини бяха сходните икономически и социални условия, по-лесната и бърза дистрибуция, липсата на ясно изразена конкуренция, мащабите на пазара и фактът, че страната е сред най-големите производители на пчелен мед в Европа“, посочва се в съобщението на компанията.

Дружеството обяви по-рано тази година на среща с инвеститорите, че още от миналата година е сформирало локален екип в Румъния и е започнало да работи с първите си пчелари там. През декември е пуснат и локален уебсайт.

От този момент компанията е достигнала до 250 хил. души, от които 10 хил. са посетили онлайн магазина. Генерирани са първи абонаменти и поръчки, но все още дружеството не посочва конкретни реализирани суми.

Свързани компании:

Бии Смарт Текнолоджис АД - основна емисия(BEE)

През първото тримесечие „Бии Смарт Текнолоджис“ е изградила нужната мрежа от пчелари, дистрибутори и логистични партньори в Румъния и ще продължи да развива бранда си, за да увеличава клиентската база.

Отчетът на дружеството за последното тримесечие на 2022 г. показа значително увеличение на приходите до почти 1,1 млн. лева от малко над 500 хил. лева година по-рано. Компанията обаче увеличава и разходите заради разрастването си, заради което увеличава загубата до почти 475,3 хил. лева от 253 хил. лева година по-рано.

Компанията дебютира на пазара BEAM на БФБ-София през лятото на 2022 г., като набра 1,2 млн. лева от инвеститорите.

Цената на акциите на дружеството пада с 23,6% в сравнение с цената на IPO-то си, като последната сделка е от 30 март на цена от 21 лева за акция.

Свързани компании:

Бии Смарт Текнолоджис АД - основна емисия(BEE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:05 | 11.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още