IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дъщерни дружества на "Градус" се вливат в една компания

„Голд Фарм 91“ ЕООД, „Лора-2004“ ЕООД, „Жюлив“ ЕООД се преобразуват чрез вливане в приемащото дружество „Милениум 2000“, за да се оптимизират процеси и разходи

19:20 | 20.04.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Четири дъщерни дружества на производителя на пилешко месо „Градус“ АД се вливат в едно.

Това съобщават от „Градус“ чрез БФБ-София.

Три дружества – „Голд Фарм 91“ ЕООД, „Лора-2004“ ЕООД, „Жюлив“ ЕООД, се преобразуват чрез вливане в „Милениум 2000“ ЕООД, което е приемащо дружество.

Плановете са вливането да се осъществи преди края на текущото тримесечие, посочват от „Градус“.

Целта на сделката е да се оптимизират процесите и административните разходи, става ясно още от съобщението на публичната компания.

„Градус“ е едноличен собственик на капитала на всяко от преобразуващите се и на приемащото дружество. Поради това планираното вливане е изцяло вътрешногрупово преобразуване, което няма да доведе до промяна в крайната собственост на активите, които ще бъдат прехвърлени в резултат на вливането“, пояснява се в съобщението на публичното дружество.

Вливането ще се извърши без да се увеличава капитала на приемащото дружество „Милениум 2000“. Не се предвиждат промени и в учредителния акт на „Милениум 2000“, както и други изменения.

В последната година акциите на "Градус" поскъпват с почти 6%, а пазарната капитализация достига близо 346 млн. лева.

Свързани компании:

Градус АД(GR6)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:22 | 20.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още