IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси се насочват към седмичен ръст в очакване на сделка за дълга в САЩ*

Акциите на търговеца на обувки Foot Locker се сриват ценово с 25%, след като компанията не успя да отговори на пазарните очаквания със своя тримесечен отчет

18:04 | 19.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Основните щатски борсови индекси започват последната сесия за седмицата с ръстове, докато инвеститорите следят внимателно ситуацията около преговорите с тавана на федералния дълг във Вашингтон, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредва с 0,16 на сто до 33 590,17 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отчита ръст от 0,24% до 4207,97 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite запазва ниво от 12 688,94 пункта.

Акциите на търговеца на обувки Foot Locker се сриват ценово с 25%, след като компанията не успя да отговори на пазарните очаквания със своя тримесечен отчет. Междувременно цената на книжата на Deere се повишава с около 4%, тъй като производителят на земеделска техника предложи прогноза за второто тримесечие, която надмина очакванията на анализаторите.

Борсовите индекси се насочват към седмични ръстове, като увеличението при S&P 500 засега се очаква да бъде около 2%, а това при Dow – 0,8%. Nasdaq се е насочил към седмичен ръст от 3,5%.

Трейдърите продължават да следят развитието при преговорите за тавана на държавния дълг на САЩ, като преговарящите от страна на Демократическата партия обявиха, че постигат напредък в разговорите с републиканците. Президентът Джо Байдън, който се намира в Япония за срещата на страните от Г-7, е информиран за реализирания напредък, изтъкват от преговорния екип. „Държавният глава инструктира екипа да продължи разговорите за постигане на двупартийно споразумение и даде да се разбере, че ще защитава програмите за подпомагане на работещите американци и икономическия прогрес на страната от последните две години. Той е уверен, че Конгресът ще предприеме необходимите стъпки, за да бъде избегнат фалит“, изтъква говорител от екипа.

Основните щатски борсови индекси в началото на сесията на 19 май. Основните щатски борсови индекси в началото на сесията на 19 май.

Книжата на Netflix поевтиняват с над 1,3%, въпреки че компанията разкри в четвъртък подробности за новото си абонаментно ниво, поддържано от реклами.  Тази седмица стрийминг услугата съобщи, че има пет милиона активни потребители месечно за по-евтината си опция, поддържана от реклами, а 25% от новите ѝ абонати се регистрират за този абонаментен план в районите, където той е достъпен.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа расте съответно до 3,699% и 3,943 на сто.

Доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкуренти валути, отчита спад от 0,24% до 103,33 пункта.

На петролните пазари цената на сорт Брент расте с 0,78 на сто до 76,45 долара за барел. Тази на американския лек петрол WTI се увеличава с 0,57 на сто до 72,27 долара за барел.

Междувременно златото поскъпва с 0,4% до 1967,8 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:20 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:05 | 19.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още