IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street започва сесията колебливо на фона на липсата на яснота около щатския дълг*

Инвеститорите очакват и протоколите на Фед от майското заседание, които ще хвърлят светлина върху бъдещите мерки на регулатора относно паричната политика

18:05 | 22.05.23 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Основните щатски индекси започват сесията без единна посока, докато инвеститорите остават фокусирани върху преговорите за тава на федералния дълг в САЩ, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отчита спад от 0,23% до 33 351,19 пункта.

Широкият измерител S&P 500 напредва с 0,11% до 4196,48 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite записва ръст от 0,4 на сто до 12 707,97 пункта.

Президентът на САЩ Джо Байдън и председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти ще се срещнат по-късно в понеделник, за да продължат преговорите относно държавния дълг, тъй като крайният срок за вземане на решение наближава. Министърът на финансите Джанет Йелън заяви, че САЩ може да просрочат дълга си още на 1 юни.

„Инвеститорите започват да се тревожат какво се случва с преговорите за тавана на дълга, но от друга страна икономиката все още е доста силна, пазарът на труда е наистина силен“, коментира Крис Закарели, главен инвестиционен директор в Independent Advisor Alliance.

В неделя стратегът на Bank of America Совите Субраманиян повиши прогнозата си за годишното представяне на S&P 500 до 4300 пункта спрямо 4000 пункта преди това, изтъквайки, че фокусът на компаниите върху ефективността ще направи финансовото им представяне по-стабилно, и добави, че акциите не са надценени.

Сезонът на отчетите е напът да приключи, като останаха само няколко по-забележителни имена, които предстои да публикуват своите финансови данни, като Zoom Video, Lowe’s и Dick’s Sporting Goods.

Основните щатски борсови индекси в началото на сесията на 22 май. Основните щатски борсови индекси в началото на сесията на 22 май.

Инвеститорите очакват и публикуването на протоколите на Федералния резерв на САЩ от майското заседание, които може да хвърлят светлина върху това как централната банка възнамерява да процедира занапред с паричната политика.

Междувременно акциите на Alphabet поскъпват с над 2%, докато тези на Meta прибавят около 2,3% към стойността си. Цената на книжата на Tesla расте с 1,39 на сто.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се увеличава съответно до 3,711% и 3,959 на сто.

Доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкуренти валути, отчита ръст от 0,14% до 103,34 пункта.

На петролните пазар цената на сорт Брент се покачва с 0,3% до 75,77 долара за барел, докато тази на американския лек петрол WTI расте с 0,2 на сто до 71,72 долара за барел.

Златото в същото време поевтинява с 0,3% до 1974,80 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:30 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:05 | 22.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

3
rate up comment 10 rate down comment 3
sssaaa
преди 10 месеца
Те нищо не са откраднали, нациите доброволно и демократично им даряват де що злато или резерви имат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 4
Pyramid
преди 10 месеца
И няма лидерство, базирано на шантаж и грабежи под дулото на автомати, оръдия и др.по избор. Има ГРАБЕЖ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 4
Pyramid
преди 10 месеца
"Wall Street започва сесията колебливо на фона на липсата на яснота около щатския дълг*Инвеститорите очакват и протоколите на Фед от майското заседание, които ще хвърлят светлина върху бъдещите мерки на регулатора относно паричната политика". А истината е че, НЕ МОЖЕ ДА Е СВЕТОВЕН ИКОНОМИЧЕСКИ ЛИДЕР СТРАНА С ПОСТОЯННИ ПРОБЛЕМИ С ДЪЛГА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още