IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционери в "Телелинк БСГ" предлагат съществуващи акции за 30 млн. лв.

Времевият диапазон е от 1 до 7 юни при цена от 9,5 лв. за акция

15:22 | 30.05.23 г.
Снимка: Investor.bg
Снимка: Investor.bg

Акционери в „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ АД ще предложат 3,125 млн. съществуващи акции на дружеството при цена от 9,5 лв. за брой, съобщи един от продаващите акционери чрез Българска фондова борса.

Общата сума може да достигне 29 687 500 лв. Времевият диапазон на предлагането е от 1 до 7 юни чрез инвестиционен посредник „Елана Трейдинг“.

Основният и продаващ акционер е Любомир Минчев, а в предлагането ще участват и другите двама големи акционери Спас Шопов и Иво Евгениев.

Предлагането е във връзка с обявеното намерение от февруари 2023 г. да бъдат предложени допълнителни акции от Любомир Минчев, като той ще запази мажоритарен дял.

През февруари стана ясно, че Компанията за частен капитал CCL CEECAT Fund II SCSp, регистрирана в Люксембург, е проявила интерес да инвестира в „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ АД. „Телелинк БСГ“ обяви, че ще допусне CCL CEECAT Fund II SCSp да извърши бизнес, финансов и правен анализ в съответствие с българското и европейското законодателство и с вътрешните правила и процедури в дружеството.

Акциите на „Телелинк БСГ“ АД поевтиняват с 30% в последните 12 месеца до 9,4 лв. за брой. През периода е разпределен брутен дивидент от 0,81 лв. на акция.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

Свързани компании:

Телелинк Бизнес Сървисис груп АД(TBS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:24 | 30.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още