IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow записа седма поредна сесия на ръст на фона на порцията силни отчети

Акциите на Bank of America поведоха ралито на Wall Street, след като поскъпнаха с над 4,1% на фона на по-голямата от очакваното печалба на кредитора

23:14 | 18.07.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Основните щатски борсови индекси записаха положителна сесия, като бенчмаркът Dow отчете ръст за седми пореден ден на търговия на фона на някои силни корпоративни отчети, включително такива на инвестиционни банки, съобщава Investing.com.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредна с 1,06% до 34 951,73 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отчете ръст от 0,73% до 4555,96 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite записа повишение от 0,76 на сто до 14 353,64 пункта.

Акциите на Bank of America поведоха ралито на Wall Street, след като поскъпнаха с над 4,1% на фона на по-голямата от очакваното печалба на кредитора за второто тримесечие. Цената на книжата на Morgan Stanley нарасна с 6,2% заради силен отчете. Това даде положителен тласък и при други акции. Книжата на Goldman Sachs и тези на Charles Schwab Corp. поскъпнаха съответно с около 2,9% и 11,6 на сто.

В технологичния сектор акциите на Microsoft Corp. напреднаха с 4,5%, след като инвеститорите продължиха да залагат на технологиите за изкуствен интелект (ИИ) на фона на съобщението на производителя на операционната система Windows, че ще таксува всеки потребител по 30 долара за достъп до пакет от инструменти за ИИ.

Основните щатски борсови индекси в края на сесията на 18 юли. Основните щатски борсови индекси в края на сесията на 18 юли.

Междувременно акциите на Nvidia поскъпнаха с над 2,4%, след като стана ясно, че редица производители на чипове и други технологии са разговаряли с представители на администрацията на президента на САЩ Джо Байдън, за да обсъдят политиките по отношение на Китай. В рамките на срещата най-влиятелната лобистка група в индустрията за полупроводници е настояла за спиране на повечето обмисляни ограничения. В дискусията са участвали както държавният секретар Антъни Блинкен и министърът на търговията Джина Раймондо, така и представители на Intel, Qualcomm и Nvidia.

Цената на книжата на Tesla се повиши с около 1,15 на сто, докато инвеститорите все още оценяват ефектите от скорошните намаления на цените на електрическите модели на компанията върху нейния отчет.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски ДЦК се понижи съответно до 3,795% и 3,903 на сто.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, напредна с 0,1% до 99,94 пункта.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк сорт Брент нарасна с 1,53 на сто до 79,70 долара за барел, докато фючърсите върху американския лек петрол WTI поскъпнаха с 2,13 на сто до 75,73 долара за барел.

Цената на златото нарасна с 1,25 на сто до 1980,8 долара за тройунция, достигайки едномесечен връх.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:12 | 18.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още