IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow записа своята най-дълга положителна серия от над 6 години

Акциите на General Motors поевтиняха с около 4%, въпреки че компанията повиши насоките си за цялата година

23:23 | 25.07.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Основните щатски борсови индекси приключиха сесията с ръстове, като бенчмаркът Dow отчете 12-та поредна сесия на растеж, като това е неговата най-дълга положителна серия от над 6 години, съобщава CNBC.

Оптимизмът сред инвеститорите беше подкрепен от някои силни отчети, включително от този на General Electric. Междувременно акциите на General Motors, лидер на американския автомобилен пазар по обем на продажби, поевтиняха с около 4%, въпреки че компанията повиши насоките си за цялата година.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредна с 0,1% до 35 447,59 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отчете повишение от 0,28% до 4567,36 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite записа ръст от 0,61% до 14 144,89 пункта.

Пазарите реагираха и на новите данни за настроенията на потребителите, като индексът на Conference Board се повиши до 117 пункта спрямо 110,1 пункта през юни. Показанията надхвърлят медианната оценка на анкетирани от Bloomberg икономисти в размер на 112 пункта. Показателят за текущите условия се подобрява, като нараства до най-високото си ниво от март 2020 г. Мярката за очакванията – отразяваща шестмесечната перспектива на потребителите – напредна междувременно до най-високото си равнище от началото на миналата година. В същото време индексът за очакваната инфлация се понижи.

Книжата на UPS поевтиняха с 1,3%, след като логистичната компания постигна сделка със синдикат, избягвайки стачка.

Инвеститорите очакват докладите и на Alphabet и Microsoft след края на сесията. Близо 130 компании от S&P 500 вече са отчели печалба за второто тримесечие. От тях около 79% надминават пазарните очаквания.

Основните щатски борсови индекси в края на сесията на 25 юли. Основните щатски борсови индекси в края на сесията на 25 юли.

Цената на акциите на Nvidia напредна с 2,5%, докато книжата на Tesla поевтиняха с над 1%.

Пазарите оценяват възможностите около заседанието на Федералния резерв, като основните залози са насочени към ново повишение на лихвите с 25 базисни пункта. Инвеститорите обаче не са много сигурни как ще постъпят служителите на централната банка на САЩ през септември.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа нарасна съответно до 3,886% и 3,931 на сто.

Доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, отчете спад от 0,06% до 101,29 пункта.

На петролните пазари цената на сорт Брент се повиши с 1% до 83,57 долара за барел. Фючърсите върху американския лек петрол WTI поскъпнаха с 1,09 на сто до 79,60 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:23 | 25.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още