IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Софарма" започва да изплаща дивидента от 31 юли

Дивидент ще получат лицата, вписани като акционери към 16 юни

16:35 | 26.07.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„Софарма“ АД започва да изплаща гласувания от акционерите дивидент в размер на 0,6 лева на акция от 31 юли, съобщават от дружеството чрез Бюлетин Investor.

Право да получат дивидент имат лицата, вписани в регистъра на „Централен депозитар” АД като акционери на 14-ия ден след деня на общото събрание, на което е взето решението за разпределяне на дивидент на акционерите, а именно 16 юни 2023 г.

Дивидентът ще се изплаща чрез инвестиционните посредници и „Юробанк България“ (Пощенска банка).

Дружеството наскоро отчете, че продажбите за полугодието нарастват с 13%, като износът, който се увеличава с 24% за периода, е основен двигател на ръста.

„Софарма“ обяви и че започва процедура по поетапно придобиване на сръбския производител Pharmanova, след като получи одобрението на сръбския регулатор по конкуренцията. Параметри по сделката не се посочват, нито евентуални условия за придобиването на отделните дялове във времето.

Акциите на фармацевтичната компания поскъпват с почти 21% на годишна база, а пазарната капитализация надвишава 722,5 млн. лева.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:35 | 26.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още