IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските индекси изплуват на зелено след слабото си представяне през август

Енергийният, индустриалният сектор и този за недвижими имоти се оказаха най-добре представилите се в S&P 500 днес

23:24 | 28.08.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Американските индекси започнаха на зелено последната седмица на август, докато Wall Street се опитва да се възстанови след месец на спадове, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average прибави 213,08 пункта, или 0,62%, завършвайки деня на ниво от 34 559,98 пункта.

Широкият индекс S&P 500 се изкачи с 0,63% до 4433,31 пункта, докато технологичният Nasdaq Composite записа 0,84% ръст до 13 705,13 пункта.

И трите индекса не се представиха добре през август. S&P 500 изтри 3,4%, докато Nasdaq и Dow се понижиха съответно с 4,5% и 2,6% през периода.

Акциите на Meta и Apple също се озоваха на зелено, макар и да не нараснаха значително, докато при Nvidia повишението е с 2%. Цената на акциите на производителя на електромобили Tesla е почти без изменение. 

Това се случва, докато технологичният сектор се опитва да възвърне позициите в края на август. Секторът за информационни технологии в S&P 500 записа 4,6% понижение за месеца.

Отвъд технологиите, цената на акциите на 3M нарасна с повече 5%, след като Bloomberg News съобщи, че компанията е готова да уреди съдебни дела, които са свързани с обвинения, че част от продуктите ѝ са дефектни. Енергийният, индустриалният сектор и този за недвижими имоти се оказаха най-добре представилите се в S&P 500 днес.

Акциите записаха една успешна сесия след последните коментари на председателя на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл. В петък той подчерта някои признаци на продължаващ икономически растеж и силни потребителски разходи, но заяви, че централната банка ще „процедира внимателно“ що се касае до допълнителни увеличения.

Към понеделник сутринта инвеститорите оценяваха на почти 20% шанса Фед да повиши лихвите отново на предстоящото си заседание през септември, твърди CME Group. Освен това инвеститорите отправят поглед към предпочитания от Федералния резерв измерител на инфлацията – индексът на потребителските разходи, който трябва да бъде публикуван в четвъртък, последван от още икономически данни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:24 | 28.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още