IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Revolut забавя подаването на годишния си отчет за втора поредна година

Компанията има още три месеца, за да представи отчетите си

18:29 | 19.09.23 г.
Снимка: Beata Zawrzel/NurPhoto via Getty Images
Снимка: Beata Zawrzel/NurPhoto via Getty Images

Revolut е получила тримесечно удължаване на срока за публикуване на годишните си отчети, отбелязвайки втората поредна година, в която най-голямата финтех компания във Великобритания се нуждае от повече време за това, съобщава Bloomberg.

Късното подаване на предишните отчети доведе до закъснение в одитирането на резултатите за 2022 г., казва запознат източник, поискал анонимност, тъй като детайлите не са публични. Търговският регистър, където британските бизнеси трябва да подадат отчетите си, е дал на Revolut нов краен срок – края на декември.

„Очакваме да обявим нашия одиторски и годишен доклад за 2022 г. свовременно“, казва говорител на Revolut в изявление. „Продължаваме да сме доволни от растежа на бизнеса, новите продукти, по-високия брой потребители и обема, както повишените финансови метрики, които произлизат от това“.

Базираната в Лондон финтех компания очаква новини по молбата си за банков лиценз във Великобритания, която тя подаде през януари 2021 г.

Забавените отчети на Revolut за 2021 г. бяха публикувани през март – няколко месеца след вече удължения краен срок за компанията. Одиторите от консултантската компания BDO заявиха, че „не са успели да се уверят“ в пълнотата на някои от данните за приходите на Revolut. Към онзи момент Revolut заяви, че е продължила да расте с по-бавен темп през 2022 г., като приходите са се увеличили до около 850 млн. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:29 | 19.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още