IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Инфинити Капитал" ще строи сгради срещу обезщетение в район "Люлин"

Дружеството е подписало предварителен договор със собствениците на два терена за строителството на сградите

10:52 | 20.09.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„Инфинити Капитал“ АД е подписало предварителен договор с група физически лица – собственици на два поземлени имоти в район „Люлин“ на София, за строителство на сгради срещу обезщетение. Това съобщава дружеството чрез БФБ-София.

По силата на документа собствениците са се задължили да учредят права на строеж в полза на „Инфинити Капитал“ срещу задължението на дружеството да построи сгради със смесено, преобладаващо жилищно, предназначение във всеки от имотите.

Дружеството се е задължило да предостави обезщетение на собствениците под формата на самостоятелни обекти в една от бъдещите сгради.

Дружеството строи мащабен комплекс от къщи край София (в Гурмазово, до Божурище), който е в напреднала фаза. Според информация на сайта на компанията две от къщите са продадени, две са резервирани, останалите са все още свободни.

Друг комплекс от къщи в същия район е напълно продаден.

„Инфинити Капитал“ дебютира на пазар beam на БФБ-София през октомври 2021 г. Компанията набра над 1,3 млн. лева, като пласира малко под една четвърт от всички предложени акции. Една трета от пласираните акции бяха записани от изпълнителния директор на компанията, който периодично осъществява сделки с книжа на компанията.

В последната година акциите на „Инфинити Капитал“ поскъпват с 25%, а пазарната капитализация е малко над 2,9 млн. лева.

Свързани компании:

Инфинити Капитал АД(INF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:52 | 20.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още