IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Биодит" ще изгражда система за контрол на работното време на „Суиспорт България“

Компанията не разкрива стойността на сделката

16:37 | 20.09.23 г.
Снимка: БФБ АД
Снимка: БФБ АД

Компанията за автоматизация „Биодит“ АД е сключила договор със „Суиспорт България“ – дъщерното дружество на швейцарската Swissport, която осъществява наземно обслужване на летища.

„Биодит“ ще въведе система за управление и контрол на работното време на служителите на „Суиспорт България“, посочва се в съобщението, публикувано на сайта x3news.com. Компанията не разкрива стойността на договора.

В България „Суиспорт България“ осигурява наземно обслужване на летищата в София, Бургас и Варна. Служителите на компанията в страната са над 350 души, според съобщението на „Биодит“.

По-рано тази година „Биодит“ сключи договори с търговската верига „Билла България“ и новият концесионер на „Летище София“ „СОФ Кънект“ за изграждане на системи за управление на работното време.

Дружеството ще произвежда устройства за автомобилна защита за вносителя на „Хюндай“ за България „Инд Комерс“, както и оборудва редица хотели, сред които комплексът Utopia Forest, хотели в Бургас и в други курортни селища.

В последната година акциите на „Биодит“ поевтиняват с над 26%, а пазарната капитализация е в размер на 23,7 млн. лева.

Компанията отчете загуба за полугодието заради спад на приходите. Дружеството обаче реализира почти троен ръст на бъдещите вземания и очаква увеличение на приходите заради постъпления, които се очакват по договори до края на годината.

По-рано тази година компанията обясни, че е получила финансиране по Програмата за икономическа трансформация от Националния план за възстановяване и устойчивост за над 100 хил. лева. С тези пари и още толкова, осигурени от компанията, ще се инвестира в оборудване, за да се намалят сроковете на доставка.

Свързани компании:

Биодит АД(BDT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:28 | 20.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още