IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на "Бии Смарт Текнолоджис" ще гласуват освобождаването на членове на СД

Дружеството ще покрие загубите до 2022 г. включително със средства от фонд "Резервен" и ще смени одитора за 2023 г. на извънредно общо събрание

11:38 | 25.10.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Акционерите на „Бии Смарт Текнолоджис“ АД ще гласуват освобождаването на Павел Димитров Езекиев и Владимир Пламенов Василев като членове на съвета на директорите на дружеството.

Това ще стане на извънредно общо събрание на акционерите, което е свикано за 28 ноември в София. Поканата и материалите са публикувани на сайта x3news.com.

Техни заместници в управителния орган на дружеството не се посочват. Така в съвета на директорите на компанията ще останат Сергей Ангелов Петров, Ивайло Иванов Симов и Светозар Георгиев Георгиев.

Отделно акционерите ще гласуват и за освобождаване на назначения регистриран одитор – Костадинка Атанасова Коева, регистриран одитор, диплома/регистрационен № 0598/2004 г., за 2023 г. На нейно място се предлага да бъде избрана Елена Тодорова Чанова, регистриран одитор, регистрационен № 0589, работеща чрез посочено от нея юридическо лице.

Предлага се да се вземе и отделно решение за покриване на непокритите загуби на дружеството за предходните финансови години в общ размер на малко над 1,7 млн. лева със средства от фонд „Резервен“.

„Бии Смарт Текнолоджис“ дебютира на пазара BEAM на БФБ-София през лятото на 2022 г., като набра 1,2 млн. лева от инвеститорите. В последната година акциите на компанията поевтиняват с почти 43%.

Тази пролет дружеството започна операции в Румъния.

Компанията отчете миналия месец, че благодарение на програмата ѝ „Осинови кошер“ участващите пчелари са генерирали допълнителни приходи в размер на над 106,3 хил. лева. Средната изкупна цена на меда, която дружество заплаща, е с 22% по-висока от официалната средна цена за страната, или с 1,69 лв. повече за 1 кг мед. 

Според дружеството приносът на пчелите, които са част от “Осинови кошер“, за опрашване на земеделска продукция се оценява на 1,7 млн. лева, а площта на опрашване, която покриват, е 791 кв. км. Изчисленията са направени от denkstatt България по специална методология и са базирани на метода на производствената функция.

Свързани компании:

Бии Смарт Текнолоджис АД - основна емисия(BEE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:38 | 25.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още