IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dronamics ще работи с гръцките пощи

Карго дроновете на компанията ще правят доставки от континенталната част на страната до островите

21:26 | 02.11.23 г.
Снимка: Дронамикс Кепитъл АД
Снимка: Дронамикс Кепитъл АД

След като от Dronamics обявиха миналия месец, че товарните дронове на компанията ще се тестват за доставки от пощите на Обединените арабски емирства (ОАЕ), компанията съобщава в четвъртък, че е подписала споразумение с гръцките пощи Hellenic Post за доставки до гръцките острови.

Двете компании проучват и възможности за международно сътрудничество, което да свързва Атина с ключови европейски градове, посочва се в съобщението на дружеството.

Hellenic Post има над 190-годишна история и разполага с приблизително 1100 сервизни пункта в цялата страна.

Гърция е стартовият пазар за търговски операции на Dronamics, които се очаква да започнат в началото на следващата година. Товарната авиокомпания с дронове се фокусира върху установяването на доставки в същия ден, свързващи столицата Атина с индустриалната северна част на страната, както и с островите на юг.

Dronamics вече проведе тестове на своя карго дрон „Черен лебед“. Самолетът носи 350 кг на разстояние до 2500 км и позволява доставка в същия ден за различни индустрии и на по-трудно достъпни локации.

Dronamics е първата в Европа лицензирана авиокомпания за товарни дронове и първият стратегически партньор на IATA за дронове в световен мащаб.

В последната година акциите на компанията поевтиняват с над 7%, а пазарната капитализация е близо 15,5 млн. лева.

Свързани компании:

Дронамикс Кепитъл АД(DRON)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:10 | 02.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още