IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на "Шелли груп" се събират за общо събрание на 18 декември

Те ще гласуват преобразуването на дружеството и промени в политиката за възнагражденията на членовете на съвета на директорите

17:10 | 17.11.23 г. 1
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„Шелли груп“ АД обяви, че извънредното общо събрание на акционерите, на което ще бъде гласувано решение за преобразуване на компанията в европейско дружество със седалище в България, ще се състои на 18 декември 2023 г. в София.

Поканата и материалите са публикувани на сайта x3news.com.

Промяната трябва да влезе в сила от началото на 2024 г.

При създаването на европейско дружество е по-лесно да се реорганизират дейностите под една европейска марка и да се управляват, без да се създава мрежа от дъщерни дружества.

Основно изискване за една компания да създаде европейско дружество е регистрираното и главно управление да са в една и съща страна от Европейския съюз (ЕС), да има присъствие и в други държави от ЕС, да е с минимален записан капитал от 120 хил. евро.

Акционерите на „Шелли груп“ ще гласуват и освобождаването на Грегор Биелер като член на съвета на директорите и влизането в управителния орган на негово място на Кристоф Виланек, считано от 01.01.2024 г. Мандатът му съвпада с с мандата на настоящите членове на съвета на директорите - до 05.01.2026 г.

На заседанието ще се гласуват и изменения и допълнения в политиката за възнагражденията на членовете на съвета на директорите на дружеството, които ще се прилагат от началото на следващата година.

Постоянното брутно месечно възнаграждение за всеки от изпълнителните членове в съвета на директорите се определя на 25 хил. евро (48 895,75 лева).

Заплащането на председателя на съвета на директорите е в размер на 10 хил. евро (19 558,3 лева) плюс 2 хил. евро (3 911,66 лева) за участие в редовно заседание на съвета на директорите, изплащано еднократно за месеца, в който се е провело присъственото заседание.

Постоянното брутно месечно възнаграждение при заемането на друга позиция в съвета на директорите се определя на 2 556,45 евро (5 хил. лева).

В последната година акциите на „Шелли груп“ поскъпват с почти 114%, а пазарната капитализация достига над 754,5 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:11 | 17.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
penman
преди 5 месеца
Акционерите на Шелли груп, които сега са много въодушевени и раздуха балона с цената до абсолютно неразумни нива, вероятно скоро ще имат съдбата на "измамените камилчета".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още