IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстът на продажбите на „Софарма“ се ускорява през октомври

През миналия месец фармацевтичната компания реализира ръст в продажбите от 45% спрямо същия месец на предходната година

15:58 | 20.11.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Ръстът на продажбите на „Софарма“ АД се ускорява през октомври в сравнение със 2022 г. заради силното увеличение и на износа, и на вътрешните продажби.

През миналия месец фармацевтичната компания реализира ръст в продажбите от 45% спрямо същия месец на предходната година, съобщават от дружеството чрез Investor.bg.

През септември „Софарма“ реализира ръст в продажбите от 24% спрямо септември 2022 г.

Увеличението на продажбите на вътрешния пазар през месеца е по-голямо – 53%, в сравнение с износа, който нараства с 42%, вижда се от данните на дружеството. Продажбите на вътрешния пазар се забавят леко – през септември беше отчетен 56% ръст на годишна база, докато износът расте, тъй като през септември беше регистрирано увеличение от 5%.

За десетте месеца на 2023 година продажбите нарастват общо с 18%, в т.ч. ръст на продажбите на вътрешен пазар с 5% и 27% ръст на продажбите за износ.

За сравнение, за деветмесечието на 2023 г. продажбите нарастват общо с 15%, в т.ч. ръст на продажбите на вътрешен пазар с 1% и 25% ръст на продажбите за износ.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:58 | 20.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още