IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Мелифера" се подготвя за продажби на функционалните си храни в САЩ

Дружеството е стартирало процедура по регистрация на продуктите от бранда MelliGEL във FDA и е завършило инвестиционната си програма за разширяване на производството

11:05 | 11.12.23 г.
Снимка: Мелифера АД
Снимка: Мелифера АД

Производителят на функционални храни на основата на мед „Мелифера“ АД е стартирал процедура по регистрация на продуктите от бранда MelliGEL на американския пазар. Предстои да бъде осъществена регистрация в Администрацията по храните и лекарствата на САЩ (Food and Drugs Administration, FDA).

Дружеството съобщава чрез БФБ-София, че ще пусне линия хранителни добавки на пазара през 2024 г., както и че е завършило всички етапи от проектите по разширяване капацитета на производството, закупуване и инсталиране на допълнително оборудване и наемане и обучение на персонал.

Компанията посочва в съобщението си, че е извършила основен ремонт на собствената производствена база. Така общата производствена площ се е увеличила почти двойно. Изградени са допълнителни помещения за производство, складове с нова подемна техника, товарна рампа, асансьор, пречиствателна станция, нови инсталации, климатизация и рекуперационна система.

Новата сграда изцяло отговаря на стандарт IFS-8, като процедурата по сертифициране се очаква да приключи с планиран одит до края на декември 2023 г.

Новата опаковъчна система на дружеството има технологични възможности, които позволяват опаковане не само на продуктите с марка MelliGEL, а и линия хранителни добавки MelliTONIC, които ще бъдат пуснати на пазара от 2024 г.

„Мелифера“ е стартирало и няколко нови партньорства с дистрибутори за пазарите в САЩ, Япония и Саудитска Арабия.

От ноември 2023 продуктите с марка MelliGEL се предлагат в магазините на веригата dm България. Компанията посочва, че се работи по планиране на дистрибуцията и в други вериги.

„Мелифера“ произвежда функционални храни, подходящи за спортисти, на основата на мед и други натурални добавки. Дружеството е регистрирано през 2016 г., като първоначално е продавало овкусен мед под марки на клиенти в различни региони на света.

Компанията се листна на пазара за малки и средни предприятия beam на БФБ преди точно една година, като набра малко над 1 млн. лева за изпълнението на своята инвестиционна програма.

Свързани компании:

Мелифера АД-София (основна емисия акции)(MELI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:05 | 11.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още