IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси започват с оптимизъм ключова седмица от сезона на отчетите

S&P 500 се изкачи до нов рекорден връх

23:28 | 29.01.24 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Американските индекси завършиха търговията в понеделник с повишения, като S&P 500 приключи деня на нов рекорден връх. Това се случи в момент, в който Wall Street отправя поглед към предстоящите финансови отчети на част от най-големите технологични компании в света и е в очакване на новото решение на Федералния резерв за паричната политика, пише CNBC.

Широкият индекс S&P 500 се изкачи с 0,76%, нараствайки до 4927,93 пункта, което се оказа над предишния му връх от 25 януари, когато достигна 4894,16 пункта.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average прибави 225,02 пункта, или 0,59%, до 38 335,45 пункта, докато технологичният Nasdaq Composite записа 1,12% ръст до 15 628,04 пункта.

Тази седмица се очертава като най-натоварената в рамките на сезона на отчетите. 19% от компаниите в S&P 500 трябва да представят финансовите си резултати. Гиганти с мегакапитализация като Microsoft, Apple, Meta, Amazon и Alphabet – част от ключовите технологични компании, които поведоха тазгодишното рали – ще обявят най-новите си данни. Инвеститорите ще следят и част компаниите в Dow – Boeing и Merck също са сред играчите, които ще представят финансовите си отчети.

Във вторник Федералната комисия по отворения пазар ще започне двудневната си среща за паричната политика. Инвеститорите са почти сигурни, че централната банка ще остави без промяна лихвените проценти. По данни на CME Group трейдърите на фючърси върху федералните фондове смятат, че има близо 97% вероятност Фед да остави лихвите непроменени.

Цената на акциите на iRobot днес се понижи с близо 9%, след като Amazon обяви, че се отказва от сделката за придобиването на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:30 | 29.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още