IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Южнокорейският борсов индекс Kospi поведе ръстовете в Азия

Новите отчети подкрепиха основните измерители в региона

11:42 | 07.02.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Основните индекси в Азиатско-Тихооокеанския регион завършиха сесията в сряда предимно с ръстове, докато инвеститорите разглеждаха новата порция отчети и усилията на Китай да подкрепи своя фондов пазар, предава CNBC.

DBS Group, най-голямата банка в Югоизточна Азия, отчете 2% годишен ръст на нетната печалба за четвъртото тримесечие до 2,39 млрд. долара, като същевременно запази прогнозата си за нетния лихвен доход за цялата 2024 г. Акциите на банката поскъпнаха с 2%.

Най-големият производител на чипове в Китай SMIC заяви в сряда, че трайните макроикономически проблеми в световен мащаб и геополитическото напрежение могат да повлияят бизнеса му през 2024 г.

Акциите на SMIC поевтиняха с близо 5% по време на търговията в Хонконг.

Таблица: CNBC Таблица: CNBC

Книжата на производителите на електрическите превозни средства, регистрирани в Хонконг, поскъпнаха, след като китайското Министерство на търговията публикува документ, който представя плана му за развитие на превозни средства с нов тип енергия в страната.

Цената на акциите на BYD Company се повиши с 2,7%, на Nio с 3,3 на сто, а книжата на Xpeng, Li Auto поскъпнаха с по 1,2%.

Индексът Kospi в Южна Корея напредна с 0,95%, повеждайки ръстовете в Азия, докато показателят Kosdaq се повиши с 0,48%.

На пазара в Австралия индексът S&P/ASX 200 прибави 0,45% към стойността си и приключи сесията на ниво от 7615,8 пункта, ден след като централната банка на страната запази лихвените проценти на ниво от 4,35%.

Хонконгският Hang Seng записа спад от 0,34%, докато китайският референтен бенчмарк CSI 300 се повиши с 0,42%.

Японският бенчмарк Nikkei 225 отстъпи с около 0,18%, а Topix се повиши с 0,33%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:42 | 07.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още