IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Азиатските борси не намериха единна посока в началото на празничната седмица

Японският Nikkei 225 отново премина границата от 37 хил. пункта.

12:51 | 12.02.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Азиатските пазари не успяха да намерят единна посока в понеделник, започвайки по-кратката празнична седмица заради китайската Нова година, пише CNBC.

Голяма част от фондовите пазари в Азиатско-Тихоокеанския регион бяха затворени в понеделник, включително този в Хонконг, Тайван и Южна Корея. В Китай пазарите няма да работят през цялата седмица.

Японският бенчмарк Nikkei 225 записа ръст от 0,1% до 36 897,42 пункта, а показателят Topix се понижи с 0,2% до 2557,88 пункта. Индексът надмина границата от 37 хил. пункта в рамките на деня, след като достигна нов 34-годишен връх в петък.

Индийският индекс Nifty 50 се понижи с 0,3%, докато акциите на фирмата за финансови технологии Paytm поскъпнаха с 1,6%. Компанията потвърди, че независим директор в нейното банково звено е подал оставка от борда на Paytm Payments Bank на 1 февруари.

На пазара в Австралия показателят S&P/ASX 200 записа спад от 0,4% до 7614,90 пункта.

Таблица: CNBC Таблица: CNBC

Акциите на CSL поевтиняха с 5%, след като австралийската биотехнологична компания заяви, че нейното лекарство за сърдечносъдови заболявания CSL112 не е успяло да изпълни основната си цел за ефикасност в третата фаза на тестовете си.

Новозеландският долар поевтиня с 0,28% до 0,6128 щатски долара, след като записа ръст от 1,4% миналата седмица.

Управителят на Новозеландската централна банка Адриан Ор каза , че инфлацията в страната в момента все още е твърде висока на ниво от 4,7% . Говорейки пред парламентарна комисия, Ор заяви, че централната банка има за цел да намали инфлацията до около 2%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:51 | 12.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още