IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правата за увеличението на капитала на „Бианор Холдинг“ ще се търгуват от 19 март

Право да участват в процедурата имат лицата, придобили акции най-късно към 14 март

12:00 | 08.03.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Правата за увеличението на капитала на „Бианор Холдинг“ АД ще започнат да се търгуват на Българската фондова борса (БФБ) от 19 март, съобщават от дружеството чрез БФБ-София.

Крайният срок за търговия на правата на борсата е 28 март. Срокът за прехвърлянето на правата е 2 април, а на 4 април ще се състои аукционът за непродадените права.

До 10 април ще могат да се записват акции от увеличението на капитала на дружеството.

Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно към 14 март. Последната дата за сключване на сделки с акции на компанията на борсата, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала, е 12 март.

Припомняме, че „Бианор Холдинг“ взе решение за ново увеличение на капитала в средата на декември 2023 г. Дружеството ще търси малко над 20 млн. лева от инвеститорите на БФБ-София.

Компанията ще предложи до 5 482 813 нови, обикновени, поименни, безналични акции, с право на един глас в общото събрание, всяка една с номинална стойност в размер на 1 лев и емисионна стойност 3,7 лева.

Предлагането ще се счита за успешно при записани и платени най-малко 360 хил. акции.

Инвестиционен посредник, който обслужва увеличаването на капитала на „Бианор Холдинг“, е „София Интернешънъл Секюритиз“ АД.

В последната година акциите на „Бианор Холдинг“ поскъпват с над 32%, а пазарната капитализация достига почти 29,3 млн. лева.

Дружеството успя да увеличи ликвидността и акциите му се прехвърлиха за търговия на основен пазар на БФБ-София от алтернативен пазар през септември миналата година. От 18 март книжата влизат и в индекса на 40-те най-ликвидни акции BGBX40.

Свързани компании:

Бианор Холдинг АД(BNR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:58 | 08.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още