IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Бианор Холдинг“ пак ще увеличи капитала си

Дружеството ще търси малко над 20 млн. лева от инвеститорите на БФБ

14:00 | 15.12.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: БФБ АД
Снимка: БФБ АД

„Бианор Холдинг“ АД ще проведе още едно увеличение на капитала заради придобиванията, които осъществява.

Дружеството ще търси малко над 20 млн. лева от инвеститорите на Българската фондова борса (БФБ), с което пазарната му капитализация може да достигне почти 50 млн. лева.

Съветът на директорите на компанията е взел решение на 14 декември за емитирането на още до 5 482 813 нови, обикновени, поименни, безналични акции, с право на един глас в общото събрание, всяка една с номинална стойност в размер на 1 лев и емисионна стойност 3,7 лева.

Така капиталът на дружеството може да се увеличи от 6 875 514 лева, разпределен в същия брой акции с номинал по 1 лев всяка, до 12 358 327 лева, разпределен в същия брой акции с номинал по 1 лев всяка.

Увеличаването на капитала ще се извърши при условията на публично предлагане на новоемитираните акции, след публикуване на потвърден от Комисията за финансов надзор (КФН) проспект, посочва се в съобщение на дружеството, публикувано на сайта x3news.com.

Инвестиционен посредник, който обслужва увеличаването на капитала, е „София Интернешънъл Секюритиз“ АД.

Минималният праг на продадени акции за успешно увеличение на капитала е 360 хил., или малко над 1,3 млн. лева.

За записване на новите акции се предвижда да бъдат издадени права. Всяко лице може да запише такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права.

Съотношението между издаваните права и една нова акция е право/акция 1,254 към 1.

„Бианор Холдинг“ обяви тази седмица, че третата сделка, която сключи тази година – за компанията „ГоуТуАдминс Груп“, е приключена. Преди това дружеството обяви четвърта сделка – за софтуерната компания „Булбера“ ЕООД, която е основана от бивш служител на дъщерното дружество „Бианор Сървисиз“.

Към края на първото полугодие дружеството финализира придобиването на компаниите ITIDO и Databreethe. Техните резултати се консолидираха във финансовия отчет на компанията за третото тримесечие.

По-рано тази година „Бианор Холдинг“ проведе процедура по увеличение на капитала, от която набра 8 млн. лева, за да финансира първите си придобивания. Отделно дружеството увеличи капитала си с над 5,7 млн. лева собствени средства, като акционерите получиха непаричен дивидент по 5 нови акции срещу всяка съществуваща.

Акциите на „Бианор Холдинг“ бяха прехвърлени също така от алтернативен пазар на БФБ на основен пазар.

Акциите на „Бианор Холдинг“ поскъпват с близо 32% в последната година, а пазарната капитализация е малко под 29,2 млн. лева.

Свързани компании:

Бианор Холдинг АД(BNR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:28 | 15.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още