IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Водещите индекси на Wall Street започват сесията със слаби изменения*

Златото поскъпва с 0,64 на сто до 2363 долара за тройунция

17:41 | 11.04.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Индексът S&P 500 се повишава незначително в началото на борсовата сесия на Wall Street в четвъртък, предаде CNBC.

Широкият пазарен показател расте с едва 0,6%, докато Dow Jones спада с 0,14%, а Nasdaq Composite отбелязва покачване от 0,4 на сто.

Индексът на цените на производител в САЩ за март се оказа под очакванията, което доведе до известно облекчение на фона на по-бързото от очакваното покачване на цените на потребителските стоки и услуги. Цените на едро се повишиха с 0,2% през март, докато икономистите, анкетирани от Dow Jones, очакваха ръст от 0,3%. Основният индекс на цените на производител, който изключва храни и енергоносители, се повиши с 0,2 на сто, което съответства на прогнозите.

Все пак новите данни за индекса на потребителските цени през миналия месец подхраниха опасенията, че Федералният резерв може да забави очакваното намаляване на лихвените проценти. Протоколът от заседанието на Фед миналия месец също показа, че някои централни банкери продължават да се притесняват от това, че инфлацията се забързва доста над целта на финансовата институция от 2%.

В началото на борсовата сесия доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се понижава леко до 4,558%, а тази по 30-годишните облигации се покачва до 4,655%.

Доларовият индекс, който измерва силата на щатските пари спрямо кошница конкурентни валути, остава без промяна.

На стоковите пазари цената на петрола намалява. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент поевтиняха с 0,62% до 89,92 долара за барел, а тези върху сорта WTI - с 0,78% до 85,54 долара за барел.

Златото поскъпва с 0,64 на сто до 2363 долара за тройунция.

Данните са актуални към 17:00 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:41 | 11.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още