IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dronamics представя моделите си на изложба за широката публика

Пред Campus X е изложен и изложбен модел на Черния лебед в пълен размер

17:30 | 12.04.24 г. 2
Снимка: Investor.bg
Снимка: Investor.bg

Изложбен модел на Черния лебед на Dronamics в пълен размер и ранни прототипи на компанията могат да бъдат разгледани в София между 15 и 26 април. До момента изложбеният модел е представян два пъти по време на събития в Тексас и в Дубай, но никога не е показван пред широка публика.

С експозицията компанията се стреми да разкаже историята си – от първия прототип до успешните полети, малко преди началото на първите търговски операции, които се очакват през тази година.

Изложбеният модел е идентичен с летящите безпилотни апарати, като размахът на крилата му е 16 метра и има товарен капацитет 350 кг. С реалните безпилотни карго самолети ще могат да се превозват пратки от до 2500 км, което позволява доставка в същия ден на големи разстояния за различни индустрии.

В изложбата участва и прототип на Черния лебед (DX1.41.2), който представлява дрон в четвърт мащаб. Той е създаден през ноември 2017 г. от стъклени влакна, дърво, кевлар и смола с цел да подобри дизайнът на безпилотния самолет.

Снимка: Investor.bg Снимка: Investor.bg

Може да бъде видян и ранен прототип, създаден през 2015 г. с цел да бъдат изпитани материалите за изработка. Участва и моделът от 2015 г., с който Dronamics печелят стартъп състезанието Pioneers Festival във Виена.

Dronamics е първата в Европа лицензирана авиокомпания за товарни дронове и първият стратегически партньор на IATA за дронове в световен мащаб.

Свързани компании:

Дронамикс Кепитъл АД(DRON)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:30 | 12.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 10
zelka007
преди 2 седмици
интересно !! малко е кът спирането там наоколо , ама ще се завъртя някоя събота да го видя ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още