IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P 500 се понижава в очакване на тримесечния отчет на Nvidia*

Технологичният измерител Nasdaq Composite се повишава само с минималните 0,1%

17:08 | 22.05.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Alex Kent/Bloomberg
Снимка: Alex Kent/Bloomberg

Широкият индекс S&P 500 се понижава в началото на днешната сесия на Wall Street, докато инвеститорите очакват последния финансов отчет на технологичния гигант Nvidia, предава CNBC.

Показателят спада с 0,1%, колкото е понижението и на индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average. Технологичният измерител Nasdaq Composite се повишава само с 0,1%.

Акциите на Target поевтиняват с 9% заради по-слаби от очакваните приходи. Проблемите на компанията за търговия на дребно породиха по-широки опасения за състоянието и платежоспособността на потребителите.

Nvidia ще обяви резултатите си за първото фискално тримесечие по-късно днес, като анализаторите очакват още едно силно тримесечие за производителя на чипове. Според стратега на Deutsche Bank Хенри Алън обявяването на резултатите на технологичния гигант се е превърнало в „едно от най-важните събития в макрокалендара“.

Алън отбеляза, че в деня след последния финансов отчет на Nvidia през февруари S&P 500 скочи с повече от 2% на следващия ден, отбелязвайки най-добрите си дневни резултати от повече от година.

Инвеститорите ще оценяват внимателно доклада, за да разберат дали тазгодишният технологичен възход може да продължи. От началото на годината досега технологичният индекс Nasdaq Composite е скочил с 12% до рекордно високи стойности.

Трейдърите ще следят и протокола от последното заседание на Федералната комисия за отворения пазар (FOMC), който също трябва да бъде публикуван днес.

В началото на днешната борсова сесия доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се повишава до 4,443%, а тази по 30-годишните облигации - до 4,569%.

Доларовият индекс, който измерва силата на щатските пари спрямо кошница конкурентни валути, регистрира леко повишение от 0,1% до 104,77 пункта.

На стоковите пазари фючърсите върху международния петролен бенчмарк Брент се понижават с 1,04% до 82,02 долара за барел, а тези върху сорта WTI – с 1,08% до 77,81 долара за барел.

Златото поевтинява с 0,5 на сто до 2413 долара за тройунция.

*Данните са актуални към 16:40 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:09 | 22.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още